Je winkelwagen is momenteel leeg
In de Römertopf kunnen allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, aardappelen, groenten en zelfs appels, op een gezonde manier bereid worden. Bij het braden en stoven blijven smaak, geur en sap maximaal behouden.
In de Römertopf kunnen allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, aardappelen, groenten en zelfs appels, op een gezonde manier bereid worden. Bij het braden en stoven blijven smaak, geur en sap maximaal behouden, en toevoeging van vet is uiteraard niet nodig. Het gebruik van de Römertopf stamt al uit de tijd van de Romeinen, en wordt daarom ook wel 'Romeinse stoofpot' genoemd. Voor gebruik moet het deksel minimaal 15 minuten in koud water worden geplaatst. Het deksel zal dit vocht opnemen. Door de schaal met deksel in de oven te plaatsen en deze langzaam op te warmen, ontstaat er een oven in een oven. Gedurende het bakproces zal het water verdampen, waardoor er een nevel ontstaat die de ingrediënten gaar stoomt. Hierdoor gaan vitaminen en voedingsstoffen niet verloren tijdens het kookproces. Ook is aanbakken onmogelijk.
De schaal is erg gevoelig voor temperatuursschommelingen en mag daarom nooit in een voorverwarmde oven worden geplaatst. Ook het plaatsen van een hete schaal, direct uit de oven, op een zeer koud oppervlak kan voor problemen zorgen. De binnenzijde is geglazuurd, de schaal is eenvoudig te reinigen en magnetronbestendig. Een receptenboekje is bijgesloten. Deze 2-4 persoons Römertopf is geschikt voor de bereiding van ongeveer 2 kilo vlees, vis e.d..
Belangrijkste kenmerken: